La " cuillère d'E. " ou de la nécessité d'un management du design - Archive ouverte HAL Access content directly
Journal Articles Revue Française de Gestion Year : 2006

La " cuillère d'E. " ou de la nécessité d'un management du design

Nicolas Minvielle
  • Function : Author
  • PersonId : 932325

Abstract

In a world where products are too often similar, design is a fundamental differentiating factor. Practice however shows the difficulties of communication between managers, producers and designers. Analysed from the inside of a design consulting company, "E's spoon" presents the communication constraints between two worlds with different rationales and languages.
Dans un monde de marchandises aux usages souvent semblables, le design s'impose comme un facteur fondamental de différenciation et de choix. La pratique montre cependant les difficultés du dialogue entre managers, producteurs et designers. Analysé de l'intérieur d'un cabinet de design, la " cuillère d'E. " présente ces contraintes de communication entre des mondes aux logiques et aux langages différents.

Dates and versions

hal-00955521 , version 1 (04-03-2014)

Identifiers

Cite

Nicolas Minvielle. La " cuillère d'E. " ou de la nécessité d'un management du design. Revue Française de Gestion, 2006, 162, pp.51-62. ⟨10.3166/rfg.162.51-62⟩. ⟨hal-00955521⟩

Collections

AUDENCIA UNAM
63 View
0 Download

Altmetric

Share

Gmail Facebook Twitter LinkedIn More